Facebook square blue large Mail black large

De warme aankleding maakt Maison Bleue tot een plek die inspireert en stimuleert.

Onze living kan vrij ingericht worden, en is voorzien van de nodige technische faciliteiten.

Het perfecte kader voor 2 tot 35 personen - indien gewenst met professionele begeleiding.

 

:: 1 vergaderruimte (max. 35 pers.)

:: Allerlei indelingen: U-vorm, theater, klaslokaal en boardroom opstelling

:: Wij beschikken over een compleet ingerichte vergaderzaal, voorzien van een internet en digitale televisie.

:: De ruimte is uitgerust met een HD-projector.

:: Onthaal- en cateringmogelijkheden

:: GRATIS mineraalwater

:: GRATIS WIFI

 

 

 

 

Muziek met ballen in La Maison Bleue: ongedwongen diner met daarna een huiskamerconcert

 

Ze deelde een deel van haar leven met muzikanten, ontvangt graag mensen, bereidt graag eten en op een bepaald moment vond ze het dus gewoon logisch om al die factoren met elkaar te verbinden: Annik Cruyt. Overdag in het onderwijs, en daarbovenop ook nog gids bij Vizit. Eén tot twee keer per maand, naargelang het uitkomt, organiseert ze onder de titel Muziek met Ballen een diner met huiskamerconcert in haar living op één van de mooiste plekken van Gent: La Maison Bleue ligt namelijk aan de Antoniuskaai 1. Vlakbij de Molenaarsstraat, Lievekaai. Afgelopen weekeind speelde Le Grand Bateau, de groep van Gentenaar Yves Meersschaert met zangeres Aster Van Vaerenbergh, er een concert met vooral werk uit hun tweede cd L'Eau de Vie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

07/12/2015 om 17:55 door Rudy Tollenaere, foto Steven Hendrix

 

 

Een echt bijzonder verhaal zit er niet echt achter Muziek Met Ballen: "Het diende zich gewoon aan" aldus Annick: "ik leefde heel dicht in de wereld van de muzikanten, ik vond dat mijn huis er zich toe leende, ik ontvang graag mensen. Dus organiseerde ik al eens een concertje. En gaf ik de mensen wat te eten. Ondertussen is een en ander geörganiseerd zodat ik met alles in orde ben. Ik kan hier maximum 32 mensen zetten, verdeeld over een zestal tafels, en de mensen kunnen kiezen of ze komen om eerst te eten en dan naar het concert te luisteren, dan wel of ze beide combineren. Voor het concert zonder eten betalen ze 8 euro, wie vroeger komt en eerst de gehaktballen in tomatensaus at, betaalde 18 euro voor diner en concert" aldus Annik.

 

En eigenlijk begon het ook wel een beetje omdat ik zelf gids voor Vizit, en daardoor al eens met mensen naar mijn eigen woning kwam om ze friet met stoverij te serveren. Al serveer ik nu bij de concerten meestal gehaktballen in tomatensaus. De muziekgenres die ik serveer zijn zeer gevarieerd. Ik ken nogal wat mensen in de branche, dus krijg ik wel eens tips. En ondertussen is het conceptje hier en daar wel bekend geraakt, en vragen muzikanten soms zelf of ze hier kunnen spelen. Let wel, een en ander is dus wel kleinschalig, maar ik betaal de muzikanten zoals het hoort. Ik leefde jarenlang samen met muzikanten, ik weet hoe moeilijk die mensen het soms hebben."

 

Wigbert, Patrick Riguelle, Mich van Kommil Foo passeerden er al, maar ook hier minder bekende buitenlandse singersongwriters die Annick  via contacten in de muziekwereld kan boeken.

 

De sfeer is ongedwongen: "De meeste mensen komen als koppel, soms met vier, en tijdens het eten leren ze elkaar al wat kennen, en na het concert blijven ze een pintje nadrinken. Sommige komen regelmatig, maar het publiek varieert eigenlijk enorm" aldus Annik Cruyt die voor bediening hulp krijgt van kinderen en vrienden.

 

Andere beleving

 

Ook voor de muzikanten is zo'n huiskamerconcert een andere beleving: Aster Van Vaerenberg, de zangeres van Le Grand Bateau: "Ja, het is heel anders dan in een cultureel centrum optreden. Daar kijk je als zangeres in een donkere zaal, je ziet nauwelijks iets. Hier kan het publiek je bij wijze van spreken aanraken, en als zangeres lees je de reacties van de gezichten van het publiek af. Mijn verhaaltjes, want dat zijn onze songs toch, komen ook beter tot hun recht, omdat we hier spelen zonder drummer en de muziek niet versterkt is: daardoor blijven de teksten beter overeind. Het is niet de eerste keer dat we dit doen, en persoonlijk vind ik dit een leuke aanvulling op de 'grotere' concerten."

 

Ook multi-instrumentalist Thomas Noël van Le Grand Bateau ziet voordelen in zo'n huiskamerconcert: "Als muzikant heb je overzicht op de ruimte, je kan je manier van spelen aanpassen. En, het is ook een goede waardemeter voor je nummers: als je nummers in zo'n bezetting en inzo'n ruimte overeind blijven, dan weet je dat ze met volle versterking en bezetting zeker zullen aanslaan."

 

Le Grand Bateau heeft nog niet zo lang een tweede cd L'eau de vie uit. Info op www.legrandbateau.com.

 

Het eerstvolgende concert in La Maison Bleu heeft plaats op vrijdag 18 december. Dan brengt Andre Cruyt (de vader van Annik Cruyt) werk van Georges Brassens. Info en reserveren op www.maisonbleu.be . Mailen kan naar [email protected]  (Het concert staat op de site nog niet aangekondigd).

 

 

SHG_LGB_06 Artikel Nieuwsblad fotobanner